Betnavska cesta 120, 2000 Maribor, Slovenia
041/918-346

Izdelava preproste spletne strani – proces in kako začeti

Želite ustvariti preprosto spletno mesto, vendar ne veste, kje in kako pričeti.

V naslednjem prispevku vam bomo predstavili proces, kako poteka proces izdelave preproste spletne strani (t.j. enojezično spletno mesto brez možnosti nakupovanja ali naročnin) po tem, ko nas kontaktirate.

Ko do nas pristopi stranka s povpraševanjem po izdelavi spletne strani, se procesa ponavadi lotimo po naslednjem vrstnem redu:

 1. Zbiranje želja naročnika
 2. Pregled obstoječih vsebin
 3. Načrtovanje spletne strani
 4. Priprava predstavitve rešitve
 5. Potrditev
 6. Grafično oblikovanje in UI
 7. Izvedba in implementacija
 8. Vnašanje podatkov in vsebine
 9. Finalizacija
 10. Prenos na strežnik, gostovanje, implementacija Google Analytics kode

Pa poglejmo podrobneje, kaj katera faza pomeni.

 1. Želje naročnika – V tej fazi zbiramo ideje in predloge glede spletne strani. Sestanemo se z naročnikom, da dobimo občutek glede njegovih želja. Zbiramo predloge vseh zaposlenih in upoštevamo naročnikove stranke, ki bodo spletno stran obiskovale.
 2. Pregled obstoječih vsebin – Z naročnikom pregledamo obstoječe vsebine in spletno stran, če ta obstaja.
 3. Načrtovanje spletne strani – Skrbno se lotimo procesa načrtovanja spletne strani. Ključna je postavitev vsebine, predstavitev prve strani (domače strani), podstrani s statičnimi vsebinami in predstavitve tipičnih podstrani kot so galerije, kontakti, ipd.
 4. Priprava predstavitve rešitve – Naročniku pripravimo predogled strukture spletne strani. V tej fazi lahko naročnik poda nove predloge ali zahteve, ki jih prilagajamo, dokler nismo vsi zadovoljni.
 5. Potrditev – Ko pripravimo končni ‘mockup’ spletne strani, se lotimo realizacije.
 6. Grafično oblikovanje in UI – Tako pripravljeni mreži spletne strani dodamo barvo, obliko in definiramo tipografijo. Izberemo fotografije in izdelamo ikone ter ostalo grafiko.
 7. Izvedba in implementacija – Po izdelani točni podobi spletne strani pričnemo z implementacijo.
 8. Vnašanje podatkov in vsebine – V sodelovanju z naročnikom vnesemo na spletno stran vso vsebino, naslove, tekste, točne kontaktne podatke in oblikujemo module za predstavitev zemljevidov, povezav, ipd.
 9. Finalizacija – Postavljeno stran pošljemo v predogled naročniku.
 10. Prenos na strežnik, gostovanje, optimizacija, implementacija Google Analytics kode – Po postavitvi strani optimiziramo vsebino, da vas bomo stranke lažje našle na spletu ter poskrbimo za spremljanje statistike obiskanosti prek Google Analytics.

Po zadnji fazi nudimo naročnikom pomoč in podporo pri administraciji spletne strani. Naročniku predložimo tudi grafike in navodila za nadaljnjo rabo fotografij in grafik na spletni strani ter navodila za nadaljnje upravljanje s spletno stranjo; nasvete glede domene, gostovanja, nakupov razširitev, možnosti za rast, itn.

V kolikor želite ponudbo za izdelavo spletne strani, nam pišite na ajda@greco.si in predložite naslednje podatke:

 1. svoje ime
 2. svoj kontakt (e-mail in telefonsko številko)
 3. ime in opis podjetja/storitve za katero spletno stran potrebujete (ali url naslov, če spletna stran že obstaja in potrebuje prenovo)
 4. vaše želje
 5. cenovni razpon, znotraj katerega bi želeli, da vam izdelamo spletno stran.

S cenovno ponudbo vam bomo odgovorili v najkasneje parih dnevih.

1

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.